• Bli MR-dagarnas nya praktikant!

  Bli MR-dagarnas nya praktikant!

  Nu utlyser MR-dagarna två praktikplatser för hösten 2023. Vill du utveckla ditt nätverk i MR-Sverige och arbeta med de mest aktuella MR frågorna? Skicka in din ansökan senast 7 april!

  Läs mer

 • Tidigare medverkande om MR-dagarna

  Tidigare medverkande om MR-dagarna

  Varför tycker våra tidigare medverkande att MR-dagarna är den viktigaste mötesplatsen för människor som arbetar med eller intresserar sig för mänskliga rättigheter och demokratifrågor?

  Läs mer

 • Rätten till utbildning och arbete i fokus 2023!

  Rätten till utbildning och arbete i fokus 2023!

  Rätten till utbildning och arbete genomsyrar årets MR-dagar i Helsingborg. Vill din verksamhet arrangera program på Nordens största forum för mänskliga rättigheter? Skicka in din programansökan här!

  Läs mer

 • Att mäta rasism utan att reproducera rasism

  Att mäta rasism utan att reproducera rasism

  För att hitta metoder mot rasism krävs mätverktyg. Men att mäta rasism utan att reproducera rasism är en utmanande uppgift. Det framgick vid lanseringen av boken ”Att mäta rasism”.

  Läs mer

 • Klimatkrisen hotar samers rättigheter

  Klimatkrisen hotar samers rättigheter

  Klimatkrisen är ett hot mot mänskliga rättigheter. Den globala uppvärmningen försvårar livsvillkoren, inte minst för renskötande samer i Sápmi. Samtidigt exploateras samernas traditionella marker.

  Läs mer

 • Hårdare tag mot kriminella drabbar barnen

  Hårdare tag mot kriminella drabbar barnen

  I Sverige lever cirka 30 000 barn med en förälder i fängelse. 160 000 barn berörs årligen av att en förälder lagförs. Riskerna för barn som lever med en frihetsberövad förälder går inte att ignorera.

  Läs mer

 • Beslöjade kvinnors otrygghet

  Beslöjade kvinnors otrygghet

  Otrygghet, mikroaggressioner och hijab – hur hänger det ihop? I ett panelsamtal arrangerat av studieförbundet Ibn Rushd på MR-dagarna delar muslimska kvinnor med sig av upplevda erfarenheter.

  Läs mer

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.