Vi söker praktikanter

Emilie (vänster) och Malin (höger) praktiserade på Mänskliga Rättighetsdagarna 2023

Nu utlyser Föreningen Ordfront, huvudman för Mänskliga Rättighetsdagarna, praktikplats för hösten 2024 för att arbeta som programasisstent med årets forum i Skellefteå. Vi söker dig som är intresserad av att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och arbeta med att samordna Nordens största konferens om mänskliga rättigheter. Ansökningar tas emot löpande.

Om praktiken 

Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med genomförandet av konferensen i Skellefteå samt med planering och research inför MR-dagarna 2025. För MR-dagarna 2024 i Skellefteå kommer du att vara med och slutföra årets program genom att ha kontakt med olika programarrangörer, samordna och stödja dem i upplägg och planering av programmet. Du kommer också att få inblick i arbetet med utställningar, registrering, arbetet med att skapa tillgängliga möten, evenemangssäkerhet och mer övergripande om projektledning. I arbetet inför MR-dagarna 2025 kommer du bl.a. att göra research om intressanta teman och talare, förbereda arbetsgruppsmöten, kontakta civilsamhällesorganisationer, företag och myndigheter.  

En perfekt praktik för dig som vill utveckla ditt nätverk i MR-Sverige, söka upp de mest aktuella och brännande MR-frågorna i Sverige och globalt samt vara med och utveckla en intressant och nytänkande programverksamhet! Som programassistent på MR-dagarna finns möjlighet att ta ansvar för och driva igenom en projektidé och samordna delar av programspår, utställning eller någon annan del av verksamheten som du är nyfiken på. Som person ser vi att du är lyhörd, initiativrik och kan driva ett självständigt arbete. Du gillar att arbeta mot deadlines och att arbeta i team.  

Vi söker dig som har

Meriterande

Generella önskemål

Vi vill att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från arbete inom civilsamhällesorganisation och/eller att arbeta i projekt. Du gillar att arbeta självständigt och är noggrann men är samtidigt social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept och behärskar också Officepaketet, inklusive Excel. 


När, var och hur länge? 

Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. Vi sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu två anställda och en praktikant. Vi delar vår arbetstid mellan kontoret och med hemarbete.  

Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i september eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken kan inte avslutas innan 15 november. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) där du motiverar varför du söker en praktik på MR-dagarna, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med och vad du vill få ut av praktiken. Skriv också vilken av praktikplatserna du söker samt hur många veckor du har möjlighet att praktisera. Inför en eventuell intervju kommer vi be dig att göra en enklare skrivuppgift.   

Ansökan mejlas till Malin Slätis, projektledare, ansökningar tas emot löpande.
E-mail: malin.slatis@mrdagarna.se
Telefon: 072-050 42 52 

Varmt välkommen med din ansökan!  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.