Praktiktjänst

MR-dagarna söker praktikant med rollen som informationsassistent

Om praktiken
Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med att kommunicera ut information om MR-dagarna 2023 i Helsingborg till MR-dagarnas olika målgrupper via projektets hemsida, sociala medier, nyhetsbrev etc. Du kommer även att få vara med och färdigställa årets programtidning och distribuera den. Du kommer också att få inblick i arbete med kommunikation kring en stor konferens, arbetet med tillgänglig och representativ kommunikation, evenemangssäkerhet och kriskommunikation samt mer övergripande om projektledning.

En perfekt praktikplats för dig som vill utveckla dina kommunikativa förmågor i flera olika kanaler och är intresserad av att väcka intresse och engagemang för mänskliga rättighetsfrågor och MR-dagarna genom att använda text- och bildspråk. Som informationsassistent på MR-dagarna har du möjligheten att ta ett stort ansvar i verksamhetens kommunikativa arbete såsom skapandet av innehåll för sociala medier, pressmeddelanden, nyhetsbrev och säljblad. Som person ser vi att du är kreativ, nytänkande och kan driva ett självständigt arbete.

Om Mänskliga Rättighetsdagarna
MR-dagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Konferensen har arrangerats i 20 års tid och äger rum varje år i november eller december. Syftet med MR-dagarna är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. 2023 kommer MR-dagarna att arrangeras den 23-24 november på Helsingborg arena under temat Rätten till utbildning och arbete.  

2023 står nio organisationer gemensamt som arrangörer av MR-dagarna; åtta frivilligorganisationer – Föreningen Ordfront/DemokratiAkademin, Afrikagrupperna, Amnesty, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Ibn Rushd studieförbund, Sensus studieförbund och Svenska kyrkan – samt en akademisk institution – samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Vi söker dig som har:

Meriterande:

Generella önskemål:
Vi vill att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från arbete inom civilsamhällesorganisation och/eller att arbeta i projekt. Du gillar att arbeta självständigt och är noggrann men är samtidigt social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept och behärskar också Officepaketet, inklusive Excel.

När, var och hur länge?
Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. Vi sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu tre anställda och en praktikant. Vi delar vår arbetstid mellan kontoret och med hemarbete.

Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i september eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) där du motiverar varför du söker en praktik på MR-dagarna, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med och vad du vill få ut av praktiken. Skriv också vilken av praktikplatserna du söker samt hur många veckor du har möjlighet att praktisera. 

Ansökan skickas senast den 7 april till:
malin.slatis@mrdagarna.se

Kontaktuppgifter:
Malin Slätis, projektledare
Tel: 072-050 42 52
E-mail: malin.slatis@mrdagarna.se

Intervjuer kommer att ske i slutet av april/början av maj.
Varmt välkommen med din ansökan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.