MR-dagarna söker praktikant till våren 2024

Om praktiken  

Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med planering och research inför konferensen i Skellefteå. Du kommer bland annat att göra research om intressanta teman och talare, förbereda arbetsgruppsmöten, kontakta civilsamhällesorganisationer, företag och myndigheter. Inom ramen för programarbetet kommer du också att vara med och bedöma inkomna programförslag och förbereda ett möte med MR-dagarnas programråd. Du kommer även att ha visst ansvar för att arbeta med informationsspridning till MR-dagarnas olika målgrupper bland annat via projektets hemsida, sociala medier och nyhetsbrev.

En perfekt praktik för dig som vill utveckla ditt nätverk i MR-Sverige, söka upp de mest aktuella och brännande MR-frågorna i Sverige och globalt samt vara med och utveckla en intressant och nytänkande programverksamhet! Som praktikant på MR-dagarna finns möjlighet att ta ansvar för och driva igenom en projektidé och samordna delar av programspår, utställning, kommunikation eller någon annan del av verksamheten som du är nyfiken på. Som person ser vi att du är lyhörd, initiativrik och kan driva ett självständigt arbete.   

Om Mänskliga Rättighetsdagarna  

MR-dagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Konferensen har arrangerats i över 20 års tid och äger rum varje år i november eller december. Syftet med MR-dagarna är att under tre dagar öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. 2024 kommer MR-dagarna att gå av stapeln den 14-16 november i Skellefteå. Tema för MR-dagarna i Skellefteå är ”Rättigheter i omställningens tid” 

2023 står nio organisationer gemensamt som arrangörer av MR-dagarna – åtta frivilligorganisationer – Afrikagrupperna, Amnesty, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Föreningen Ordfront, Sensus studieförbund, Svenska kyrkan, och Ibn Rushd studieförbund – samt en akademisk institution – samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.    

Vi söker dig som har:  

Meriterande:   

Generella önskemål:  

Vi vill att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från organisationsarbete och/eller projektarbete. Du gillar att arbeta självständigt och är noggrann men är samtidigt social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept och behärskar också Officepaketet, inklusive Excel.  

När, var och hur länge?  

Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. Vi sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu tre anställda och två praktikanter. Vi delar vår arbetstid mellan kontoret och med hemarbete.  

Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i januari eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier.  

Ansökan:  

Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) där du motiverar varför du söker en praktik på MR-dagarna, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med och vad du vill få ut av praktiken. 

Ansökan mejlas senast den 12 november till Malin Slätis.
E-post: malin.slatis@mrdagarna.se  
Telefon: 072-050 42 52 

Intervjuer kommer att ske fysiskt eller digitalt i slutet av november. Inför en eventuell intervju kommer vi be dig att göre en enklare skrivuppgift.

Varmt välkommen med din ansökan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.