Praktiktjänst

MR-dagarna söker praktikant med rollen som programassistent

Om praktiken
Som programassistent på MR-dagarna kommer ditt huvudansvar vara att arbeta med genomförandet av konferensen 2023 i Helsingborg samt med planering och research inför MR-dagarna 2024. Inför MR-dagarna i Helsingborg kommer du vara med och slutföra årets programkoordinering genom att ha kontakt med olika programarrangörer, samordna och stödja dem i upplägg och planering av programmet. Du kommer också att få en inblick i arbetet med utställningar, registrering, arbetet med att skapa tillgängliga möten, evenemangssäkerhet och mer övergripande om projektledning. I arbetet inför MR-dagarna 2024 kommer du bland annat att göra research om intressanta teman och talare, förbereda möten samt kontakta civilsamhällesorganisationer, företag och myndigheter relevanta för MR-dagarna.

En praktikplats på MR-dagarna är perfekt praktikplats för dig som vill utveckla ditt nätverk i MR-Sverige, söka upp de mest aktuella och brännande MR-frågorna i Sverige och globalt samt vara med och utveckla en intressant och nytänkande programverksamhet! Som programassistent på MR-dagarna finns möjlighet att ta ansvar för och driva igenom en projektidé och samordna delar av programspår, utställning eller någon annan del av verksamheten som du är nyfiken på. Som person ser vi att du är lyhörd, initiativrik och kan driva ett självständigt arbete.

Om Mänskliga Rättighetsdagarna
MR-dagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Konferensen har arrangerats i 20 års tid och äger rum varje år i november eller december. Syftet med MR-dagarna är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. 2023 kommer MR-dagarna att arrangeras den 23-24 november på Helsingborg arena under temat Rätten till utbildning och arbete.  

2023 står nio organisationer gemensamt som arrangörer av MR-dagarna; åtta frivilligorganisationer – Föreningen Ordfront/DemokratiAkademin, Afrikagrupperna, Amnesty, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Ibn Rushd studieförbund, Sensus studieförbund och Svenska kyrkan – samt en akademisk institution – samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Vi söker dig som har:

Meriterande:

Generella önskemål:
Vi ser att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från arbete inom civilsamhällesorganisation och/eller att arbeta i projekt. Du gillar att arbeta självständigt, är noggrann, social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och presentera koncept och behärskar Officepaketet, inklusive Excel.

När, var och hur länge?
Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. MR-dagarna sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu tre anställda och en praktikant. Vi delar vår arbetstid mellan kontoret och med hemarbete. Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i september eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) där du motiverar varför du söker en praktik på MR-dagarna, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med samt vad du vill få ut av praktiken.

Ansökan skickas senast den 7 april till:
malin.slatis@mrdagarna.se

Kontaktuppgifter:
Malin Slätis, projektledare
Tel: 072-050 42 52
E-mail: malin.slatis@mrdagarna.se

Intervjuer kommer att ske i slutet av april/början av maj.
Varmt välkommen med din ansökan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.