Fakk alla – om skjutningar och det dödliga våldet

Sofia Karemyr spelar i föreställningen ”Fakk alla”. Foto: Leonard Stenberg.

Välkommen till kvällsprogrammet på Mänskliga Rättighetsdagarna!

Programmet 2022 tar avstamp i en frustration kring hur vi idag talar om trygghet och säkerhet. Vems trygghet och säkerhet värderas högst? Vad räknas som viktigt för ett tryggt och säkert liv? Kvällsprogrammet kommer att behandla våldet och skjutningarna i landets socioekonomiskt utsatta områden, men lyfta frågan ur ett rättighetsperspektiv med individen i centrum. Vad är det som gör att unga människor hamnar i kriminalitet? Kvällen inleds med utdrag ur Teater Fryshusets bejublade ”Fakk alla” och följs upp av ett panelsamtal med Khalid Mohammed, For the People och Maria Moraes, politiker och debattör

Föreningen Ordfront kommer även att dela ut årets Demokratipris som tilldelas föreningen For the People i Vivalla, Örebro, som genom sitt kraftfulla initiativ visar unga att det går att lyckas i livet oavsett yttre förutsättningar.

Under torsdagskvällen håller även utställarna öppet lite längre, passa på att ta med dina kollegor och vänner på en AW och mingla bland montrarna på utställartorget!

Kvällsprogrammet
Fakk alla – om skjutningar och det dödliga våldet
Torsdag 17 november, 18:00 – 19:30 
Lilla scenen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.