Informationsassistent

Om praktiken 

Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med att kommunicera ut information om MR-dagarna 2024 i Skellefteå till MR-dagarnas olika målgrupper via projektets hemsida, sociala medier, nyhetsbrev etc. Du kommer även att få vara med och färdigställa årets programtidning och distribuera den. Du kommer också att få inblick i arbete med kommunikation kring en stor konferens, arbetet med tillgänglig och representativ kommunikation, evenemangssäkerhet och kriskommunikation samt mer övergripande om projektledning.  

En perfekt praktikplats för dig som vill utveckla dina kommunikativa förmågor i en mängd olika kanaler och är intresserad av att väcka intresse och engagemang för mänskliga rättighetsfrågor och MR-dagarna genom att använda text- och bildspråk. Som informationsassistent på MR-dagarna har du möjligheten att ta ett stort ansvar i verksamhetens kommunikativa arbete såsom skapandet av innehåll för sociala medier, pressmeddelanden, nyhetsbrev och säljblad. Som person ser vi att du är kreativ, nytänkande och kan driva ett självständigt arbete. Du gillar att arbeta mot deadlines och att arbeta i team.

Vi söker dig som har

Meriterande

Generella önskemål

Vi vill att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från arbete inom civilsamhällesorganisation och/eller att arbeta i projekt. Du gillar att arbeta självständigt och är noggrann men är samtidigt social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept och behärskar också Officepaketet, inklusive Excel. 


När, var och hur länge? 

Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. Vi sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu två anställda och en praktikant. Vi delar vår arbetstid mellan kontoret och med hemarbete.  

Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i september eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken kan inte avslutas innan 15 november. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) där du motiverar varför du söker en praktik på MR-dagarna, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med och vad du vill få ut av praktiken. Skriv också vilken av praktikplatserna du söker samt hur många veckor du har möjlighet att praktisera. Inför en eventuell intervju kommer vi be dig att göra en enklare skrivuppgift.   

Ansökan mejlas till Malin Slätis, projektledare, ansökningar tas emot löpande.
E-mail: malin.slatis@mrdagarna.se
Telefon: 072-050 42 52 

Varmt välkommen med din ansökan!  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.