Möt årets konferencier Rijal Mbamba

Rijal Mbamba är ett välkänt ansikte i Helsingborg och har bland annat varit programledare i produktioner som Sommarlovsmorgon, Musikhjälpen, P3 Din gata och P4 morgon. I november blir han även konferencier för MR-dagarna.

Rijal är engagerad i och jobbar med MR-frågor på olika sätt, främst genom konst och utbildning. När MR-dagarna arrangeras i hemstaden Helsingborg är hans förhoppningar inför arrangemanget höga.

– Jag ser fram emot diskussionerna på MR-dagarna och att lära mig mer om aktuella frågor och utmaningar som vi står inför. Ser också fram emot att se dom lokala aktörerna och hur arbete och samarbete över gränser kan förstärka och engagera fler.  

Som tvåfaldig svensk mästare i poetry slam samt en del av soul- och hiphopgruppen S.T.I.C.S, lyfter Rijal att media spelar en väsentlig roll i att höja kunskapen om mänskliga rättigheter och sprida medvetenhet.

– Genom att belysa rättighetsfrågor kan dom [media] informera och engagera allmänheten samt påverka politiska beslut och förändringar.

Rijal pratar även om hur utbildning  är ett bra verktyg för att navigera sig genom ett ständigt förändrande medielandskap och belysa ojämlikheter som hindrar tillgången till utbildning och arbete.

– Jag brinner för utbildning och tror på styrkan av en välutbildad befolkning för att skapa rörelse och förändring på olika plan. Vi måste diskutera inkluderande utbildning och arbetsplatser för att se till att ingen lämnas utanför.

Rijal Mbamba kommer att välkomna besökarna till årets MR-dagar som konferencier vid invigningen och återfinns även senare under forumet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.