Föreningen Ordfront

MR utöver MR-dagarna

MR-dagarna är tre (oförglömliga) dagar om året men vill du engagera dig i mänskliga rättigheter de resterande 362 dagarna?

MR-dagarna är en del av Föreningen Ordfront som driver opinion genom att ordna samtal och seminarier, fortbildande kurser och utgivningen av en av Sveriges största kultur- och samhällsdebatterande tidskrifter Ordfront magasin.

Vill du jobba med journalistik, kultur, mänskliga rättigheter eller demokrati? Börja din karriär med ett medlemskap i Ordfront!

Ordfront magasin är en av Sveriges största kultur- och samhällsdebatterande tidskrifter. 
Säkra vägar in i EU, allas rätt till bostad, rätten till yttrandefrihet, övervakning och personlig integritet. Ordfront grundades 1969 i protest mot Vietnamkriget och för att Sverige skulle avsätta en procent av BNP för biståndet. Då tryckte och publicerade föreningen information som annars hamnade i skymundan. Idag, mer än ett halvt sekel senare, kämpar Ordfront fortfarande för att ge en röst till dem som fått sina röster tystade eller begränsade. Inte minst genom att vara huvudman för MR-dagarna.
Hos Ordfront finns möjligheten och stödet att driva igenom nya idéer och få ett stort ansvar i föreningen. Skapa en arbetsgrupp och driv en solidaritetskampanj, anordna en workshop och diskutera utmaningarna mot demokratin, eller ordna ett samtal om yttrandefrihet. Kansliet, styrelsen och personalen med utbildare finns till din hjälp.
Vill du fortbilda dig eller lära dig något nytt? Anmäl dig till någon av kurserna i demokrati eller mänskliga rättigheter som Ordfront anordnar eller gå på något av föreningens seminarier eller webinarier. Kontakta info@ordfront.se för att skriva upp dig. Genom medlemstidningen Ordfront magasin får du tillgång till djupgående reportage och opinion inom aktuella samhälls- och kulturfrågor i Sverige och omvärlden. Som medlem i Ordfront får du den kostnadsfritt men du kan även prenumerera separat. Prenumerera på Ordfront magasin här.
Hos Ordfront får du inte bara tillgång till kultur, utan du kan vara med och skapa den. Vill du skriva en insändare i Ordfront magasin? Producera eller vara med i ett poddavsnitt? Medverka under kulturnatten? Organisera en konstutställning för att lyfta en samhällsaktuellfråga? Dessa möjligheter och många fler finns på föreningen.
Vill du jobba med journalistik, kultur, mänskliga rättigheter eller demokrati? Börja din karriär med ett medlemskap i Ordfront. På MR-dagarna möts mer än 150 olika verksamheter. Lär känna alla dessa genom att praktisera eller vara volontär på MR-dagarna eller Ordfront. Som volontär under MR-dagarnas planering kan du vara med och skapa forumet. Organisera ett mingel, musiktävling, skateboard-lektion eller något annat som du tror skulle göra dagarna bättre. Hör av dig till info@mrdagarna.se eller info@ordfront.se om du har en idé!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.