Vad innebär det att vara volontär?

Varje år söker vi volontärer till flera olika roller på Mänskliga Rättighetsdagarna. Volontärer hjälper till med allt från registrering till teknik och sociala medier, här kan du läsa om de olika rollerna och vad vi erbjuder.

Gruppledare 

Som gruppledare ansvarar du för en volontärgrupp både inför och under arrangemang. Du lägger även schema för volontärerna med stöd av volontärsamordnaren från MR-dagarna. Som gruppledare behöver du även finnas tillgänglig för 2-3 dagars arbete inför arrangemanget för att hinna lägga schema, skicka ut info och svara på frågor från de volontärer som du ska samordna.

Rumsvolontär

Rumsvolontärer ansvarar för att allt fungerar i seminariesalarna. De agerar länk mellan programarrangör, kansliet och tekniker, släpper in och ut besökare, hjälper till med enklare teknik, agerar tidshållare och mycket mer.

Miniseminarievärd

På miniseminariescenerna är det ett högt tempo mellan seminarierna. Miniseminarievärdarna ansvarar för att allt flyter på och stöttar programarrangörerna med teknik, så som PowerPoint, agerar tidshållare med mera.

Registrering

I registreringen tar du emot besökarna, hanterar biljetter och svarar på frågor om lokaler och program. Här är det mest att göra under konferensens första dag. Som registreringsvärd behöver du kunna hålla ett högt tempo och arbeta effektivt och noggrant med att registrera besökare.

Informationsvärd

Informationsvärdarna guidar besökarna i lokalen, svarar på frågor kring program och schema och informerar om/bokar transport till närliggande hotell. Vid informationsdisken kan besökarna hämta ut eventuella schemaändringar, programtidningen samt programmet skrivet på andra språk.

Utställarvolontär

Som utställarvolontär stöttar du utställaransvarige på MR-dagarnas kansli och hjälper till vid aktiviteterna på utställartorget. Du hjälper även till vid in- och utflytt av montrar.

Pressvolontär

Pressvolontärerna hjälper vår kommunikatör med ackreditering av press, gör intervjuer med talare och utställare till sociala medier, nyhetsbevakning och skriver referat.

Det var en väldigt kul och lärorik upplevelse där jag fick chans att hjälpa till och samtidigt lyssna på intressanta seminarium

– Volontär 2019

Som volontär får du

Fri entré till allt program på MR-dagarna under de tider som du inte är schemalagd.

Lunch, frukt och fika under dina pass.

Gå på ett seminarium per dag under den tid du inte är schemalagd.

Intyg på genomfört uppdrag.

Nätverka och knyta kontakter med folk som studerar, arbetar med, eller är intresserade av MR-frågor.

Unik insyn i hur Nordens största konferens för mänskliga rättigheter funkar bakom kulisserna.

Frågor?

Kontakta info@mrdagarna.se vid frågor eller funderingar om att vara volontär på MR-dagarna:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.