Kulturfest med musik, konst och teater

Här kan du läsa om de fotoutställningar, teater- och musikföreställningar som kommer att anordnas under MR-dagarna. Fri entré råder alla kulturevenemang.

Musik

Emil Jensen

Upplev en unik spelning som kombinerar lyrik och politik från en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Emil Jensen lyfter allvarliga frågor genom att värva musik med komiska personliga berättelser och hans prisbelönta artistiska uttryck lämnar ingen oberörd.

När & var? Lördag, Allmänhetens dag 13:00-14:00, Bubblan (plan 2)

Fotoutställningar

Kent Wisti

Konstnärens klockrena satirteckningar kommer till MR-dagarna. Utställningen tar plats i foajéerna på plan 2 samtliga dagar. Missa inte heller rundvandringarna där Wisti själv berättar om sin konst!

När & var? Torsdag-lördag, foajéerna (plan 2)

Centralasiengrupperna: Drömmar och utmaningar

Fotoutställningen skildrar utmaningar i Centralasien och lyfter människor som kämpar för att skapa en förändring utifrån perspektiven genus, klimat, ungas organisering samt säkerhet och resiliens.

När & var? Torsdag-lördag, Fredstorget

Victoria Ivleva: Ukraina – 581 dagar av krig

Victoria Ivleva är en mångfaldigt prisbelönad fotograf och har i sin utställning om Ukraina valt att fokusera på krigets verkliga offer, de vanliga människorna, vilka hon beskriver som sina ”oövervinnerliga hjältar.” 

När & var? Torsdag-lördag, Fredstorget

Teater

Skjortkravallerna

En nyskriven pjäs av EliSophie Andrée med text och musik av Jan-Erik Sääf om strejken på Stenströms skjortfabrik år 1904. En kärlekshistoria och berättelsen om striden mot de dåliga villkoren som avslutas med ett samtal om facklig kamp, då och nu.

När & var? Lördag, Allmänhetens dag 11:30-12:30, Bubblan (plan 2)

Läs mer om mingel och aktiviteter här

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.