• Nu kan du ansöka om att arrangera program

  Nu kan du ansöka om att arrangera program

  Nu lanserar vi temat för Mänskliga Rättighetsdagarna 2024: Rättigheter i omställningens tid. Ansök om att arrangera program på temat senast 1 april!

  Läs mer

 • Bli huvudarrangör eller samarbetspartner

  Bli huvudarrangör eller samarbetspartner

  Vill er verksamhet vara med och utforma Nordens största mötesplats för alla som arbetar med eller vill lära sig mer om mänskliga rättigheter? Nu finns möjlighet att ansöka om att ingå partnerskap!

  Läs mer

 • MR-dagarna till Skellefteå 2024

  MR-dagarna till Skellefteå 2024

  I år genomförs Mänskliga Rättighetsdagarna på Sara Kulturhus den 14-15 november. Dagarna ska fungera kunskapshöjande, inte bara för de redan frälsta, utan för en bredd av människor både i och utanför Skellefteå.

  Läs mer

 • Hur är det att vara huvudarrangör?

  Hur är det att vara huvudarrangör?

  Mänskliga Rättighetsdagarnas senaste medlem i huvudarrangörsgruppen är Afrikagrupperna. Louise Lindfors, organisationens generalsekreterare, berättar mer om varför de valde att ingå partnerskap.

  Läs mer

 • Se inspelade seminarier från Helsingborg!

  Se inspelade seminarier från Helsingborg!

  Missade du Mänskliga Rättighetsdagarna 2023? Eller vill du se favoritseminariet i repris? Lyckligtvis filmades delar av programmet och går att se nu, här på hemsidan eller på vår Youtubekanal.

  Läs mer

 • Är skolan en trygg plats för muslimska elever?

  Är skolan en trygg plats för muslimska elever?

  Hur ser verkligheten ut för barn som vill utöva sin religion? Att vara muslim i Sverige kan sätta en i positionen av att ständigt behöva försvara sig själv och sin religion. Vända och vrida på sin identitet för att passa in.

  Läs mer

 • Kan skolan motverka ungdomsbrottslighet?

  Kan skolan motverka ungdomsbrottslighet?

  Skolan har blivit en brottsplats där varken lärare eller polis har verktygen att dra tydliga gränser. Brottsofferjouren och Sensus snackar sekretesslagar, preventionsmetoder och om att inte ge upp hoppet.

  Läs mer

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.