Bli inspirerad och engagera dig på digitala Fredstorget!

Välkommen till det digitala Fredstorget, en plattform där du kan inspireras och engageras i globala rättighetsfrågor – helt kostnadsfritt!

På det digitala Fredstorget kan du ta del av information från organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter, fred och säkerhet. Du kan även se över 20 stycken inspelade seminarier från MR-dagarnas Globala Scen, göra quiz eller hoppa in i digitala upplevelser med visualiserad data i sann Rosling-anda. På plattformen hittar ni även jobb- och engagemangscoaching, för den som är nyfiken på att engagera sig för och jobba med globala frågor.

Såhär gör du

Gå till vår anmälningssida och registrera dig med namn och e-post. Du får sedan ett mail med en länk som tar dig till det digitala Fredstorget. Du kan skapa ett konto till dig och sedan visa innehållet för din klass, men det bästa är om varje elev registrerar en egen e-post för att få en egen profil och kunna navigera själva på sidan.

Seminarier i urval

Afghanistan – vad händer med freden & kvinnors organisering?
Vem var Raoul Wallenberg?
Sexuella rättigheter – motstånd och framgångar

Besök digitala utställningar med bland andra

Amnesty International
Diakonia
Kvinnor för fred och frihet
Latinamerikagrupperna

En del av Mänskliga Rättighetsdagarna

Det digitala Fredstorget är en del av Mänskliga Rättighetsdagarna som är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.